ОТВОРЕНО БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО У КИК БОКСУ
27.06.2015

ОТВОРЕНО БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО У КИК БОКСУ

У хали "ЧАИР" отворено је КИК БОКС ПРВЕНСТВО БАЛКАНА „НИШ 2015". У присуству Борислава Пелевића, председника Европске кик бокс федерације и потпредседника Светске кик бокс федерације WАКО, овај спортски догађај отворио је председник Градске општине Палилула, Бобан ЏУНИЋ. Градска општина Палилула је покровитељ КИК БОКС ПРВЕНСТВА БАЛКАНА и подржава младе спортисте међу којима је и Стеван Живковић актуелни европски првак у кик боксу.

По речима Срђана Радуловића, тренера репрезентације Србије и Кик Бокс Клуба "Ниш", на овом првенству, које се први пут организује у нашем граду, учествује преко 200 такмичара из: Бугарске, Турске, Молдавије, Румуније, Црне Горе, Македоније, Хрватске, Грчке, Босне и Херцеговине и Србије. Након отварања такмичења, у суботу 27.јуна настављене су борбе елиминација од 11-16 сати и од 18-22 сата. Полуфиналне борбе ортпочеле су у недељу 28.јуна од 11 часова, док су ФИНАЛЕ борбе првенства и додела медаља на програму од 17 сати. ПРВЕНСТВО БАЛКАНА је последња провера за све репрезентативце пред предстојеће Првенство Европе које ће се одржати од 22-30.августа у Сан Себастијану (Шпанија) и Светско првенство од 24-31.октобра у Београду, што је за Србију велико признање, истакао је Борислав Пелевић.

Извршни организатор такмичења у име Кик бокс савеза Србије је КИК БОКС КЛУБ "НИШ", основан је 2007. године, један од најмлађих и најтрофејнијих клубова у Србији.(Текст и фотографије Д.Видојковић)

РТВ Белле Амие Слике дана - Отворено првенство Балкана у кик-боксу